UN2023 Gamechanger Challenge

Jongeren die innovatieve en uitvoerbare ideeën hebben over mondiale wateruitdagingen en willen zorgen voor een klimaatbestendige toekomst, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de UN2023 Gamechanger Challenge, die op 29 augustus gelanceerd werd tijdens een evenement tijdens World Water Week in Stockholm.

Teams
De UN2023 Gamechanger Challenge nodigt studenten van 17 jaar of ouder uit om teams van twee tot zes personen te vormen om ideeën te ontwikkelen en deze voor te leggen aan de uitdaging. Teams wiens ideeën zijn geselecteerd, worden gecoacht om hun ideeën verder te ontwikkelen, en vijf finalistenteams worden in maart 2023 naar New York uitgenodigd om hun ideeën te presenteren op de UN2023 Water Conference, die mede wordt georganiseerd door Nederland en Tadzjikistan.

Water als linkin pin
Tijdens het lanceringsevenement zei de Nederlandse Special Envoy for International Water Affairs Henk Ovink; ‘om echte verandering teweeg te brengen, innovatie verder moet gaan dan technische oplossingen, businesscases en afzonderlijke aandachtspunten.’ “Innovatie, zeker geleid door jongeren, verbindt het technische, maatschappelijke, economische maar ook culturele. U kunt ons helpen scheidslijnen, grenzen, continenten, rivieren, meren, watervoerende lagen en oceanen te overbruggen”, zei hij.

De challenge wordt georganiseerd door Wavemakers United en IHE Delft met steun van de Nederlandse overheid. IHE Delft Rector Eddy Moors zei dat de uitdaging was om verder te reiken dan de watersector. “Wat we met deze waterchallenge proberen te bereiken, is in contact komen met de mensen die interesse hebben in water, door middel van sport of onderwijs, maar ook met de mensen die normaal niet geïnteresseerd zijn in water.

Login